Je půl druhé odpoledne 4. června 2020 a před místní obecní úřad přijíždí autobus s cyklovlekem, který po naložení veškeré bagáže a kol odváží 41 účastníků do kempu Královec, nacházejícího v blízkosti Valašských Klobouk.

V pátek ráno nás při pohledu z okna čekalo nemilé překvapení v podobě zatažené oblohy a vytrvalého deště. Některé jedince však ani toto nepříznivé počasí neodradilo. Svá kola jsme nechali ještě tento den schovaná a místo toho jsme vytáhli pláštěnky a pěšky se vydali do Valašských Klobouk. Cestou jsme si prohlédli rozhlednu Královec, nacházející pár desítek metrů od kempu. Do města jsme dorazili v poledních hodinách, tedy v ten správný čas dát si nějaký dobrý oběd. Následně jsme se rozdělili na 2 skupiny, přičemž první se vydala do města Brumov-Bylnice, kde si prohlédla zříceninu hradu Brumov. Druhá skupina zůstala v Kloboukách a mimo jiné zde navštívila místní muzeum.

Zbývající 2 dny nám už počasí přálo. V sobotu po snídani jsme se tak mohli vydat už na svých kolech na další místo našeho přespání, a to do kempu Babí Hora, nacházejícího se u města Hluk. Cestou jsme projeli např. Vlachovicemi, Vrběticemi, Slavičínem nebo Luhačovicemi. Zde jsme si udělali obědovou přestávku, prošli se po kolonádě, někteří zájemci se napili z pramene Vincentka a po krátkém odpočinku jsme se vydali směrem na Uherský Brod, Dolní Němčí až do Hluku. Trasa tohoto dne byla dlouhá cca 70km.

Obdobný počet km nás čekal i poslední den. Z Hluku jsme vyrazili na Uherský Ostroh, Moravský Písek, Bzenec, Kyjov a následně jsme se přes Bohuslavice dostali do Snovídek, kde nás čekalo největší stoupání tohoto dne. V Bučovicích se pak většina z nás odměnila zmrzlinou.

Další ročník je tedy opět úspěšně za námi. Téměř do poslední chvíle však nebylo jasné, zda se vůbec uskuteční. Důvodem byla opatření zavedená kvůli epidemii koronaviru. Naštěstí pro nás došlo k jejich postupnému uvolňování. Díky tomu mohl cyklovýlet proběhnout, a to za účasti největšího počtu účastníků, kteří se kdy této akce účastnili.

Příští rok nás čeká výroční 10. ročník a už teď se těšíme, co pro nás pan Filípek, kterému patří za organizaci opět velké poděkování, připraví.

foto z akce

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *