Před námi je víkend, který by za normálních okolností patřil Ostatkům. Tak jako v předchozích letech, tak i pro letošek měli hasiči objednané muzikanty na odpolední pochůzku po vesnici a další na večerní zábavu.

Dnes jsme mohli zdobit sál, připravovat ceny do tomboly, chystat šenky atd. a přemýšlet nad tím, co jsme ještě zapomněli a co ještě zařídit.

Zítra tj. v sobotu bychom ráno ještě dokončili přípravy, abychom mohli ve 13 hodin zahájit průvod masek po vesnici, zastavili se u těch domů, jejichž obyvatelé nejsou na horách. Čekalo by nás mnoho dobrého, radostného a veselého. Po obchůzce bychom zatancovali před hasičkou a zasedli ke guláši v sokolovně. Pak honem uklidit a vypravit se na večerní zábavu, případně si obléct masku a snažit se být co nejdéle nepoznán…..

Ale bohužel, je tady realita současné doby a na zábavu určitě nepůjdeme. Ale přesto bychom zítra mohli usmažit koblížky třeba s marmeládou a sněhovou pěnou, zakrojit si uzeného nebo udělat chlebíčky, uvařit si svařák nebo grog. Odpoledne, pokud bude jen trochu pěkně, bychom se mohli projít po vesnici nebo v jejím okolí.

No a večer můžeme sednout k počítači nebo televizi a nad fotkami zavzpomínat jak ty Ostatky bývají krásné. Jen nám letos neukončí dobu veselosti a zábav, to už máme od minulého roku. Nebuďte však smutní, příští rok zase napečeme bufet a zase budou masky.

Fotogalerie

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *